Nu de regels rondom corona steeds minder streng zijn komen er meer toeristen naar Nederland. Als je op zoek bent naar een mogelijkheid om extra inkomen te genereren kan je gebruikmaken van dit toerisme. Door verschillende activiteiten voor toeristen te organiseren kan je namelijk geld verdienen. In dit artikel lees je drie manieren hoe je geld kunt verdienen met toerisme.

 

Verhuur van een boot

Veel toeristen vinden het leuk om steden te ontdekken op het water. Grote steden zoals Rotterdam, Utrecht en Amsterdam staan bekend om de mooie meren en grachten. In deze steden worden ook diverse rondvaarten georganiseerd. Dit is vaak met veel mensen op een boot. Voor de toeristen die liever in kleine groepen varen kan je boottochten organiseren. Met de omzet van een aantal boottochten kan je al je aanschaf voor een aluminium boot of

aluminium sloep eruit halen. Een sloep is een kleine open boot. Voor een boot moet je wel een vaarbewijs hebben. Er zijn verschillende vaarbewijzen die je kunt behalen. Als je meer dan 12 betalende passagiers wilt vervoeren moet je in bezit zijn van het Grote Vaarbewijs. Als je minder dan 12 betalende passagiers wilt vervoeren is een Klein Vaarbewijs voldoende.

 

Bied je huis aan via airbnb

Als je regelmatig op reis bent of ergens anders overnacht kan je veel geld verdienen met het aanbieden van je huis via airbnb. Let op: je mag niet zomaar je huis verhuren. Als je een koopwoning hebt moet je per gemeente bekijken welke regels er zijn. In sommige gevallen moet je bijvoorbeeld een vergunning hebben. Wil je slechts een kamer verhuren? Dan zijn er ook aparte regels voor het verhuren van de kamer. Als je een huis huurt moet je checken in het huurcontract of je een kamer wel of niet mag onderverhuren. Als je je hele huis wilt verhuren als je zelf huurt moet je ook controleren wat de regels zijn. Vaak mag dit pas na een bepaalde periode na de start van je huur. Je moet ook altijd je verhuurder om toestemming vragen. Houd er tevens rekening mee dat je waarschijnlijk belasting moet betalen over de huur die je ontvangt.

 

Bied een gidstoer aan

Ben je gek op cultuur en geschiedenis? Overweeg dan eens om gids te worden. Je hebt als gids geen specifieke opleiding nodig. Je kunt gids worden bij een bedrijf of als zelfstandige gids aan de slag. Als zelfstandige gids moet je wel ingeschreven staan bij de Kamer van Koophandel. Om een goede gids te worden moet je alles afweten van de route en het onderwerp. Zorg dat je dit goed van tevoren weet en lees je goed in over de bezienswaardigheden.

 

Andere manieren om geld te verdienen met toerisme zijn bijvoorbeeld het organiseren van activiteiten of werken als vertaler.