Als je bent zoals de meeste booteigenaren, dan weet je dat het bij de hand houden van je fenders essentieel is. Fenders worden gebruikt om je boot beschermen tegen krassen als hij naast andere boten ligt. Daarnaast kunnen fenders er ook voor zorgen dat je boot niet beschadigd als hij aangemeerd is. Maar als je geen plek hebt om ze op te bergen, die je kunt creëren met fender houders kunnen ze snel een last worden.

Wat zijn fender houders?

Dat is waar fender houders van pas komen. Fender houders zijn gemaakt van roestvrij staal en kunnen worden gebruikt om de stootwillen, ook wel fenders genoemd, van je boot gemakkelijk op te bergen. Ze zijn een essentieel onderdeel van de bootuitrusting, en ze zijn hun gewicht in goud waard als het tijd is om je fenders op te bergen.

Het belang van fenders en fender houders

Fenders en fenderhouders zijn een belangrijk onderdeel van je boot en moeten altijd worden gebruikt bij het aanmeren vanaf het dok of vanaf andere boten. Fenders beschermen je boot tegen krassen en andere schade, dus het is belangrijk om ze bij de hand te hebben wanneer je in de buurt van een andere boot bent. Ook zijn er fenders, ook wel stootwillen genoemd, die op de kade zelf kunnen worden geïnstalleerd om zo schade aan je boot te voorkomen.

Een fender houder installeren

Er zijn verschillende soorten fender houders waaruit je kunt kiezen, waaronder schuine fender houders of rechte fender houders. Over het algemeen is een fender houder gebruikt door deze te installeren aan de railing van de boot. Zo liggen je fenders vlakbij de plek waar je ze nodig gaat hebben. Het grote voordeel van een fender houder is dat je zo los slingerende spullen op je boot voorkomt en altijd precies weet waar je fenders zijn als je ze nodig hebt.

Fender houders kopen

Kortom, fender houders zijn een geweldige manier om je fenders veilig en bij de hand te houden tijdens het varen. Ze zijn gemakkelijk te installeren en kunnen aan de reling van je boot worden bevestigd. Fenders zijn een belangrijk onderdeel van je boot en moeten altijd worden gebruikt bij het aanmeren vanaf het dok of vanaf andere boten. Ze beschermen je boot tegen krassen en andere schade, dankzij fender houders kun je ze bij de hand te hebben als je aan moet meren en raak je ze niet kwijt!